Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 cm, Grill (MCTART-W33)

Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 cm, Grill (MCTART-W33)

41 841 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 cm, Grill (MCTART-W33)

Tavaszi vásár a Pepitán! Ne maradj le!

41 841 Ft
+ 5 000 Ft szállítási díj
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
pepita.hu
Termékleírás
Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 cm,  Grill  Az öntöttvas grilltárcsa ideális a kültéri ételek főzéséhez. Átmérője 50 cm, így lehetővé teszi, hogy több ételt főzzön rövidebb típusban.    Előírás Az öntöttvas termékek használata az első használatkor: Az első lépés az öntöttvas " szezonozása" , amelyet egy vékony polimerizált olajréteg hoz létre. Alapvetően egy vékony olajréteget sütnek a tárcsára, hogy tapadásmentes felületet hozzanak létre, ezt nevezzük továbbra is "fűszerező" öntöttvasnak. Ezt a grillt  a gyártó pálmazsírréteggel védi az első használatig történő megőrzés érdekében. Ez egy alapréteg, amelyet az első használat előtt meg kell mosni. Mindig javasoljuk, hogy az öntöttvasat első használatkor fűszerezze. Ha van egy régi öntöttvas, amelyben a fűszer elhasználódott vagy akár rozsdásodott, ne essen kétségbe! Csak le kell tisztítania csupasz fémre, és újra el kell kezdenie az építést. Mindkét esetben: új öntöttvas vagy régi használt öntöttvas, kövesse az alábbi lépéseket. A kezdéshez csak néhány dologra lesz szüksége: Merev kefe (új öntöttvashoz) Mosogatószer Papírtörlő Telítetlen olaj Melyik a legjobb olaj öntöttvas ízesítésére? A telítetlen olajok a legjobbak fűszerezésre, mert kémiai szerkezetük reakcióképesebb, mint a telített olajok. Ez megkönnyíti polimerizációjukat fémre. A telített olajokat, például a szalonnát, a zsírt és a zsírt a múltban gyakran használták, mert olcsók, könnyen hozzáférhetők és telítetlenek voltak munkájuk elvégzéséhez, de molekulárisan kevésbé ideálisak. Míg a telítetlen olaj működni fog, egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy a tiszta szerves lenmagolaj a legjobb - különösen egy nagyobb felújítás esetén. Legkívánatosabb minősége, hogy technikailag szárítóolaj (lényegében a lenolaj élelmiszer-megfelelője). Ez azt jelenti, hogy a lenmagolaj levegővel érintkezve keményedni kezd, ami segíthet kemény polimerizált réteg létrehozásában öntöttvason. A lenmagolaj azonban drága, és nehéz megtalálni. Mivel kiegészítőként értékesítik, gyakran az élelmiszerbolt hűtött egészségügyi / wellness részében található, nem pedig a polcon más étolajokkal.  Győződjön meg arról, hogy a vásárolt olaj organikus, és hogy az egyetlen felsorolt összetevő az "organikus lenmagolaj". Ha a lenmagolaj egy kicsit túl drágának vagy nehezen észrevehetőnek tűnik, javasoljuk a szőlőmagolajat. Öntöttvas fűszerezése, lépésről lépésre: 1. Indítás : Nedvesítse meg a kefét egy csepp mosogatószerrel, tisztítsa meg a teljes öntöttvasat: felső, alsó, oldalsó és fogantyú - mindent. Ha rozsdás foltok vannak, győződjön meg róla, hogy dörzsölje le őket a csupasz fémhez. Ha végzett, nulla rozsdásodásnak kell lennie. A mai mosogatószer sokkal kíméletesebb, és kis mennyiségben használva nem rontja el öntöttvasát. Erről később, de egyelőre elegendő egy kis mosogatószer az öntöttvas felújításához való előkészítéséhez. 2. Öblítse le és szárítsa meg: Fontos, hogy öblítés után az öntöttvas száraz legyen. Ha nedves, vagy csak nehezen szárad meg teljesen, tegye közepes lángra, amíg az összes víz el nem párolog. 3. Dörzsölje olajjal: Miután az öntöttvas megszáradt (és lehűlt), dörzsöljön egy kis csepp öntöttvas olajat papírtörlővel. Nézze meg, hogy a teljes öntöttvasat vékony olajréteggel fedje le: felső, alsó, oldalak és fogantyúk. Ügyeljen arra, hogy törölje le a felesleget - az edényben maradó extra olaj ragacsos lesz a melegítési folyamat után, ami nem a kívánt eredmény! Az öntöttvasnak száraznak kell lennie a lépés befejezése után. 4. Melegítse fel, hogy felmelegítse az öntöttvas olajjal való lefedését. Óvatosan melegítsük 1 órán át.   5. Távolítsa el a tűzről és hagyja kihűlni . Ez eltarthat egy ideig, ezért légy türelmes! 6. Ismételje meg a 3-5. lépést még legalább kétszer (többször, ha van ideje erre!). A folyamat végén az öntöttvas fűszerezésének fényes, tapadásmentes feketenek kell lennie. A fűszer öntöttvason tartásának legegyszerűbb módja, ha rendszeresen főzünk vele! A grill használata sütéshe...

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.