Artool Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 (MCTART-W33)

Artool Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 (MCTART-W33)

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

Amik még érdekelhetik

Termékleírás
Grillkorong, öntöttvas, grill típusú, lábakkal és akasztóval, 50 cm,  Grill  Az öntöttvas grilltárcsa ideális a kültéri ételek főzéséhez. Átmérője 50 cm, így lehetővé teszi, hogy több ételt főzzön rövidebb típusban.    Előírás Az öntöttvas termékek használata az első használatkor: Az első lépés az öntöttvas " szezonozása" , amelyet egy vékony polimerizált olajréteg hoz létre. Alapvetően egy vékony olajréteget sütnek a tárcsára, hogy tapadásmentes felületet hozzanak létre, ezt nevezzük továbbra is "fűszerező" öntöttvasnak. Ezt a grillt  a gyártó pálmazsírréteggel védi az első használatig történő megőrzés érdekében. Ez egy alapréteg, amelyet az első használat előtt meg kell mosni. Mindig javasoljuk, hogy az öntöttvasat első használatkor fűszerezze. Ha van egy régi öntöttvas, amelyben a fűszer elhasználódott vagy akár rozsdásodott, ne essen kétségbe! Csak le kell tisztítania csupasz fémre, és újra el kell kezdenie az építést. Mindkét esetben: új öntöttvas vagy régi használt öntöttvas, kövesse az alábbi lépéseket. A kezdéshez csak néhány dologra lesz szüksége: Merev kefe (új öntöttvashoz) Mosogatószer Papírtörlő Telítetlen olaj Melyik a legjobb olaj öntöttvas ízesítésére? A telítetlen olajok a legjobbak fűszerezésre, mert kémiai szerkezetük reakcióképesebb, mint a telített olajok. Ez megkönnyíti polimerizációjukat fémre. A telített olajokat, például a szalonnát, a zsírt és a zsírt a múltban gyakran használták, mert olcsók, könnyen hozzáférhetők és telítetlenek voltak munkájuk elvégzéséhez, de molekulárisan kevésbé ideálisak. Míg a telítetlen olaj működni fog, egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy a tiszta szerves lenmagolaj a legjobb - különösen egy nagyobb felújítás esetén. Legkívánatosabb minősége, hogy technikailag szárítóolaj (lényegében a lenolaj élelmiszer-megfelelője). Ez azt jelenti, hogy a lenmagolaj levegővel érintkezve keményedni kezd, ami segíthet kemény polimerizált réteg létrehozásában öntöttvason. A lenmagolaj azonban drága, és nehéz megtalálni. Mivel kiegészítőként értékesítik, gyakran az élelmiszerbolt hűtött egészségügyi / wellness részében található, nem pedig a polcon más étolajokkal.  Győződjön meg arról, hogy a vásárolt olaj organikus, és hogy az egyetlen felsorolt összetevő az "organikus lenmagolaj". Ha a lenmagolaj egy kicsit túl drágának vagy nehezen észrevehetőnek tűnik, javasoljuk a szőlőmagolajat. Öntöttvas fűszerezése, lépésről lépésre: 1. Indítás : Nedvesítse meg a kefét egy csepp mosogatószerrel, tisztítsa meg a teljes öntöttvasat: felső, alsó, oldalsó és fogantyú - mindent. Ha rozsdás foltok vannak, győződjön meg róla, hogy dörzsölje le őket a csupasz fémhez. Ha végzett, nulla rozsdásodásnak kell lennie. A mai mosogatószer sokkal kíméletesebb, és kis mennyiségben használva nem rontja el öntöttvasát. Erről később, de egyelőre elegendő egy kis mosogatószer az öntöttvas felújításához való előkészítéséhez. 2. Öblítse le és szárítsa meg: Fontos, hogy öblítés után az öntöttvas száraz legyen. Ha nedves, vagy csak nehezen szárad meg teljesen, tegye közepes lángra, amíg az összes víz el nem párolog. 3. Dörzsölje olajjal: Miután az öntöttvas megszáradt (és lehűlt), dörzsöljön egy kis csepp öntöttvas olajat papírtörlővel. Nézze meg, hogy a teljes öntöttvasat vékony olajréteggel fedje le: felső, alsó, oldalak és fogantyúk. Ügyeljen arra, hogy törölje le a felesleget - az edényben maradó extra olaj ragacsos lesz a melegítési folyamat után, ami nem a kívánt eredmény! Az öntöttvasnak száraznak kell lennie a lépés befejezése után. 4. Melegítse fel, hogy felmelegítse az öntöttvas olajjal való lefedését. Óvatosan melegítsük 1 órán át.   5. Távolítsa el a tűzről és hagyja kihűlni . Ez eltarthat egy ideig, ezért légy türelmes! 6. Ismételje meg a 3-5. lépést még legalább kétszer (többször, ha van ideje erre!). A folyamat végén az öntöttvas fűszerezésének fényes, tapadásmentes feketenek kell lennie. A fűszer öntöttvason tartásának legegyszerűbb módja, ha rendszeresen főzünk vele! A grill használata sütéshez nagyszerű módja a fűszerezés folyamatos hozzáadásának. De mielőtt elkezdené főzni, van néhány dolog, amit először tudni szeretne. Előfőzés: Az öntöttvas felmelegedése hosszabb időt vesz igénybe, mint más típusú edények. Tehát mielőtt elkezdené főzni, érdemes egy kicsit előmelegíteni a grillt. Ezenkívül az előmelegítés segít megakadályozni, hogy az étel főzés közben ragadjon. Használjon étolajat: Egy kevés étolaj használata soha nem árt. Attól függően, hogy mit főzünk, általában hozzáadunk egy kis olajat, különösen olyan ételekhez, mint a tojás. A fém edények rendben vannak: hacsak nem nyomja meg túl öntöttvasat, a fém edények nem befolyásolják az öntöttvas fűszerezését. ha jó réteged van. Az öntöttvas tisztítása Az öntöttvas mosásának legjobb ideje az, ha kissé lehűlt, de nem teljesen. A még meleg öntöttvas nagyon egyszerűvé teszi a mosást. Ha hagyta teljesen kihűlni, ne aggódjon. Tegyünk bele egy kis vizet, és tegyük újra a tűzre, amíg újra fel nem melegszik. Sok mítosz és tévhit van az öntöttvas mosásakor. Tehát állapítsuk meg. A mosószer mérsékelten rendben van. Ez azért van, mert a fűszerezés már nem olaj.   Kémiai reakción ment keresztül, és most polimerizált lágyított réteg. Tehát egy kis víz mosószerrel nem árt neki. Ráadásul, mint fentebb említettük, a mosogatószer most sokkal szelídebb. Nem árt a fűszerezésnek, mint a múlt lúgos mosószerei. Bár a mosószerrel ellátott víz nem fog fájni, nem szükséges. Gyakran csak meleg vizet használunk, amikor kempingezni megyünk. Kaparóval távolítunk el mindent, ami öntöttvasra tapadt (így amikor még meleg van, akkor a legjobb!). A kaparónak műanyagnak kell lennie , így elég szelíd. Alternatív megoldásként használhat ecsetet vagy durva sót. A cél az öntöttvashoz tapadt élelmiszer-részecskék 100% -ának eltávolítása. Kerülje az acélkefe használatát, amely kissé túl agresszív lehet, és kimeríti a fűszert. Alaposan öblítse le és szárítsa meg. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy az öntöttvas teljesen száraz legyen. Még egy kis mennyiségű víz is rozsdához vezethet. Hogyan kell tárolni az öntöttvasat Ha már nagyon jó fűszerezéssel rendelkezik, akkor a legjobb, ha mosás és szárítás után tárolja. De ha fűszert (vagy védőréteget szeretne hozzáadni az ételízesítőhöz), akkor a következőket kell tennie: Törölje le a lemez belsejét egy nagyon vékony olajréteggel . Ha lenmagolaj van, nagyszerű . Ha nem, akkor egy kis szőlőolaj ugyanúgy elvégzi a munkát. Helyezze az öntöttvasat tűzre és melegítse, amíg a füst el nem kezd kijönni. Kapcsolja ki a hőt és hagyja kihűlni. Ez a folyamat megakadályozza, hogy az olaj megavasodjon. Miután lehűlt, tartsa az öntöttvas tárcsát valahol száraz helyen. Szóval tessék! Kezelje jól öntöttvasát, és az elkövetkező években jól fog bánni Önnel. Ha megfelelően gondoskodik,  generációkon át tart . Képes lesz arra, hogy továbbadja őket gyermekeinek. és gyermekeik. Komolyan, az emberek majdnem 100 éves öntöttvas edényeket és serpenyőket használnak!

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.